Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Welke types kunstgras bestaan er?

Waarom zie ik op het ene padelveld zand liggen en op het andere niet? Wat is nu het beste type kunstgras? Wat zijn de voor- en nadelen?

Er zijn 3 types kunstgras voor op padelvelden:

 

Gefibrileerd kunstgras:

Vereist regelmatig onderhoud om zandophoping in de buurt van veelgebruikte zones te vermijden. De vezels zijn breder dan monofilament gras en zijn versneden aan de bovenzijde, wat voor een soort van  verenpatroon zorgt vanuit eenzelfde basis. Het heeft sneller last van slijtage dan ander types speelmatten omdat de vezels een lagere dichtheid hebben.

Monofilament kunstgras:

Mat waarbij de vezels onafhankelijk van elkaar dicht bij elkaar staan. Dit betekent dus dat elke basis apart is ingewerkt. Hierdoor is het duurzamer dan gefibrileerd gras maar heeft het nood aan meer onderhoud omdat het zand losser zit.

Gekroesd kunstgras:

Gebruikt in de World Padel Tour en algemeen aanzien als het beste type kunstgras voor padel courts op de markt. De polen zijn gekruld waardoor het zand de kans krijgt om tussen de vezels te glijden (waardoor het lijkt alsof er geen zand in het gras zit). Bij het spelen zal de bal een zeer egale bots hebben overal op het veld. Dit type mat heeft minder zand nodig dan gefibrileerd of monofilament kunstgras en is veel makkelijker te onderhouden. In feite is het dan ook de beste keuze naar kwaliteit maar ook wel de duurste opties.